آیا سخت گیری در انجام تکالیف مفید است؟
19 آبان 1400 ساعت 16:05

آیا سخت گیری در انجام تکالیف مفید است؟

برای انجام تکالیف فرزند چه باید کرد و آیا سخت گیری در انجام تکالیفش مفید است؟ کیفیت این کار چطور باید باشد؟

با شیوع ویروس کرونا و شروع آموزش مجازی، والدین بیش از پیش با تکالیف کودکان خود درگیر هستند. این سوال که چگونه کودک خود را وادار به انجام تکالیف کنم، ذهن اکثر والدین را مشغول کرده است. در این مقاله از سایت نازدونه روش‌هایی برای ایجاد انگیزه و اشتیاق در کودکان بدون سخت‌گیری و تنبیه بدنی را بررسی می‌کنیم.

با معلم فرزندتان صحبت کنید

در گام اول مهم است که شما در جریان روند درس‌های فرزندتان باشید. در رویدادهای مدرسه مانند جلسات اولیا و مربیان، برای ملاقات با معلمان فرزندتان شرکت کنید و در مورد روش‌های انجام تکالیف آن‌ها، نحوه مشارکت شما و همچنین وضعیت تحصیلی فرزندتان صحبت کنید.

برای انجام تکالیف فرزند چه باید کرد

 

مطمئن شوید که کودکتان مکانی روشن، ساکت و موردعلاقه برای انجام تکالیف دارد. همچنین همه‌ی لوازمی که او نیاز دارد مثل کاغذ، مداد، چسب، قیچی را در دسترسش قرار دهید.

زمان مناسب برای انجام تکالیف را بشناسید

برخی از بچه‌ها بعدازظهرها (بعد از صرف یک میان وعده و کمی بازی کردن) را بهترین زمان برای انجام تکالیف می‌دانند. گروه دیگری از بچه‌ها ممکن است ترجیح دهند تا بعد از شام صبر کنند.

به فرزندتان کمک کنید تا برنامه‌ریزی کنند

 

زمان‌هایی که تکالیف سنگین با حجم زیاد برای انجام‌دادن وجود دارد، فرزندتان را تشویق کنید تا کار را به بخش‌های قابل‌کنترل تقسیم کند و یک برنامه کاری داشته باشد. همچنین پس از ساعتی که از انجام تکلیفش گذشت، دقایقی را برای استراحت اختصاص دهید.

 

عوامل حواس پرتی را به حداقل برسانید

بهتر است در مکانی که برای انجام تکالیف در نظر گرفته‌اید، تلویزیون، موسیقی بلند یا تماس تلفنی وجود نداشته باشد.

مطمئن شوید که بچه‌ها خودشان تکالیف را انجام می‌دهند

اگر خودشان فکر نکنند و مرتکب اشتباه نشوند، درس را یاد نمی‌گیرند. والدین می‌توانند پیشنهاداتی ارائه دهند و در جهت یادگیری بهتر راهنمایی کنند اما یادگیری و انجام تکالیف وظیفه کودک است.

محرک و ناظر باشید

از فرزندتان در مورد تکالیف، آزمون‌ها و تست‌ها بپرسید. تشویقش کنید، تکالیف تکمیل‌شده را بررسی کنید و خود را برای سؤال‌ها و نگرانی‌ها در دسترس قرار دهید.



مثال خوبی باشید

آیا فرزندانتان هرگز شما را در حال حساب و کتاب مخارج خانه یا خواندن کتاب می‌بینند؟ بچه‌ها از والدین خود الگوبرداری می‌کنند.

کار و تلاش آن‌ها را تحسین کنید

وقتی فرزندتان تکالیفش را به خوبی انجام می‌دهد یا وقتی که نمره‌ی خوبی کسب می‌کند، او را تشویق کنید. جملات تحسین‌کننده یا یک هدیه کوچک می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

برای انجام تکالیف فرزند چه باید کرد

 

آیا سخت‌گیری در انجام تکالیف مفید است؟

فریاد، کتک، مجازات و…. برای اینکه فرزندتان را مجبور به انجام تکالیف کنید فقط اوضاع را بدتر می‌کند. شما نباید از طریق پاداش یا تنبیه فرزندتان را مجبور به انجام تکالیف کنید. پس چگونه بچه‌ها را وادار به انجام تکالیف کنیم؟
اجبار یا رشوه دادن فقط نتیجه معکوس می‌دهد و انگیزه درونی فرزندتان را کاهش می‌دهد. انگیزه انجام تکالیف باید از درون خود کودک ناشی شود و شما باید با استفاده از روش‌هایی که در ادامه مقاله گفته می‌شود، انگیزه کودکتان را برای انجام تکالیف افزایش دهید. می‌توان عاشق انجام کارهای مدرسه بود. نیازی به فریاد‌زدن، جیغ‌زدن، تهدید یا گریه نیست.

انجام تکالیف را وظیفه کودک درنظر نگیرید

وقتی شما آن را وظیفه می‌نامید، به این معنی است که همه چیز کار خواهد بود و هیچ سرگرمی ندارد. انجام این کار باعث می‌شود کودک احساس بدی داشته باشد.

زمان بازی را بعد از انجام تکالیف قرار ندهید

اگر به فرزندتان بگویید اول تکالیف سپس بازی، بازهم انجام تکالیف را به وظیفه‌ای عذاب‌آور و بدون لذت تبدیل می‌کنید. بازی هم در واقع به همان اندازه انجام تکالیف در رشد کودک مهم است. پس به فرزندتان بگویید که باید هر دو را انجام دهد و می‌تواند خودش ترتیب انجام آن‌ها را تعیین کند، به شرطی که هر دو را تا پایان روز انجام دهند. دادن استقلال به کودک در برنامه روزانه‌اش بسیار اثرگذار است.

جمع‌بندی

اگر با‌وجود به‌کارگیری راه‌حل‌های گفته‌شده همچنان مشکلات مداوم در مورد انجام تکالیف وجود دارد، با معلم فرزندتان یا مشاور مدرسه صحبت کنید. ممکن است فرزندتان مشکلی داشته باشد. ممکن است دچار مشکل یادگیری یا اختلال توجه باشد، در این شرایط حتماً با یک متخصص روانشناس صحبت کنید.
 



بیشتر بخوانیم


0 دیدگاه ارسال دیدگاه در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!